Esplanade Zagreb Hotel

Politika privatnosti

Zaštita osobnih podataka na stranicama hotela Esplanade

Zahvaljujemo se na posjeti naše web stranice. Mi u hotelu Esplanade nastojimo pružiti vrhunsku uslugu i doživljaje, i što je još važnije, cijenimo vašu vjernost. Posjetiocima i gostima našeg hotela pristupamo s posebnom pažnjom kako bi stekli Vaše povjerenje i ispunili Vaša očekivanja. Svjesni smo činjenice da je privatnost vrlo bitna te se društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Razvili smo ovaj tekst kako bismo Vam objasnili kako postupamo s osobnim podacima koje prikupljamo od Vas ili o Vama na ovoj web stranici, putem pisane ili verbalne komunikacije te kada posjetite naš hotel. Molimo Vas da povremeno provjerite politiku privatnosti s obzirom na moguće promjene.

Zaštita osobnih podataka

Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies štiti Vaše osobne podatke te su svi naši zaposlenici obučeni o načinu tretiranja takvih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od dana 27. travnja 2016. godine (dalje u tekstu: „Opća uredba“) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, dalje u tekstu: „Zakon“). Neovisno o tome, svi su radnici obvezni na očuvanje povjerljivosti i zaštitu svih osobnih podataka koje obrađuju tijekom svojeg rada. Prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše podatke sukladno s ovom Politikom privatnosti te odredbama Opće uredbe i Zakona. Jamčimo našim posjetiocima i gostima našeg hotela da se svi osobni podaci tretiraju kao povjerljiva informacija i poslovna tajna. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies poduzima potrebne mjere kako bi zaštitili Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja, te održava osobne podatke preciznim i ažurnim koliko je to moguće.

Ovom politikom privatnosti uređuje se način postupanja s osobnim podacima kojima društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies pristupi putem rezervacijskog sustava ili drugog formulara. 


Svrha prikupljanja

Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies dužno je prikupljati određene osobne podatke zbog ispunjenja ugovora (npr. ugovora o smještaju) i zbog propisa koji uređuju ugostiteljsku djelatnost, no neke podatke može i prikupljati u sljedeće svrhe: radi što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit, radi osiguranja pružanja i plaćanja usluge, radi promocije neke od naših usluga, radi statističke obrade podataka, radi mogućnosti slanja publikacija i drugih određenih promidžbenih materijala i i brošura.

Davanjem Vaših osobnih podataka poput e-mail adrese, telefon i sl., ujedno dajete svoju izričitu suglasnost da društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies koristi Vaše podatke u za to predviđene svrhe. U slučaju da ne želite da društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies koristi Vaše podatke u neku od navedenih svrha u bilo kojem trenutku ovlašteni ste povući svoju suglasnost za obradu podataka koja je dana za obradu u određenu svrhu bez ikakvih posljedica za Vaša prava.

Ovaj se tekst o politici privatnosti ne odnosi na našu obradu osobnih podatka u ime i na temelju uputa treće strane, kao što su tvrtke koje organiziraju ili nude pakete putničkih aranžmana i drugih davatelja usluga koji zakonski imaju pravo dijeliti s nama Vaše osobne podatke.

Osobni podaci koji su uređeni i pokriveni našom politikom privatnosti:
  • ime i prezime
  • adresa 
  • e- mail adresa 
  • broj telefona, mobitela ili faxa 
  • podaci o kreditnoj kartici koje ste dali prilikom on-line rezervacije ili trećoj strani 
  • postupak plaćanja ili osiguranja plaćanja 
  • vaše preferencije radi poboljšanja naše usluge 
  • bilo koji drugi podaci koje nam napomenete a želite da ostanu tajni 
  • CV prilikom prijave za zaposlenje 


Sadržaj politike privatnosti

Vaše osobne podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti ne otkrivamo trećim stranama na raspolaganje bez Vaše izričite privole, jer se to protivi politici privatnosti te Općoj uredbi i Zakonu. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile koja bi uzrokovala eventualno kršenje zaštite Vaših osobnih podataka, ali će istu otkloniti čim bude u mogućnosti. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies prikuplja samo one osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dostavili te ih koristimo za potrebe pružanja gore navedenih usluga. Ne tražimo od Vas da nam pošaljete svoje podatke kako biste pristupili našim stranicama niti ne tražimo da nam otkrijete više podataka no što je doista potrebno za korištenje neke od naših usluga. Podatke koje nam dajete o Vašoj kreditnoj kartici koriste se isključivo kao sredstvo osiguranja plaćanja rezerviranih usluga te društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies za obradu takvih podataka poduzima odgovarajuće organizacijske i tehničke mjere zaštite. Nakon uredno pružene i plaćene usluge ti se podaci više ne koriste bez Vaše izričite suglasnosti. Popunjavajući formular na stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste suglasni s odredbama naše politike privatnosti.

Vrijeme trajanja politike privatnosti

U trenutku kada nam dostavite Vaše podatke, Vi pristajete da Vas kontaktiramo te ulazite na našu mailing listu, a sami ulazak je Vaš izričit pristanak na kontakt. Mi Vaše osobne podatke trajno štitimo, a u svakom trenutku možete zatražiti isključenje s naše mailing liste. 
Tajnost podataka 

Naglašavamo da Vaši osobni podaci ostaju tajni prilikom posjeta stranici hotela, a i pri samom posjetu hotelu, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati Vaše osobne podatke, osim u slučajevima propisanima pravnim propisima.

Upotreba Cookie-a  

Kako bi olakšali pregledavanje naše web stranice, koristimo cookie. Radi se o malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj stavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naše stranice. „Cookies“ smješteni na Vašem računalu ne sadrže vaše ime, nego IP adresu. Nakon što prekinete rad na poslužitelju, informacije više nisu dostupne društvu Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies. Ako u bilo kojem trenutku želite ukloniti kolačiće na svome uređaju, ažurirajte postavke preglednika. 

SPAM poruke 

SPAM je mjesto gdje se skladište neželjene e- poruke koje sadrže marketinške materijale poslane bez Vašeg pristanka. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies ne šalju SPAM e-mail poruke, već koristimo anti-spam alat kako bi zaštitili posjetitelje od primanja SPAM poruka. Ako iz nekih razloga mislite da ste dobili bezvrijednu poštu od strane društva Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies, molimo Vas da nas obavijestite na sljedeću adresu: [email protected]

Zaštita osobnih podataka djece 

Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies NE prikuplja, NE koristi i NE otkriva osobne podatke o osobama mlađim od 16 godina pomoću kojih se može kontaktirati preko Interneta, bez izričite dozvole roditelja ili zakonskog zastupnika. Ne obrađujemo osobne podatke o osobama mlađima od 16 godina pomoću kojih je dotične osobe moguće kontaktirati putem interneta bez izričitog dopuštenja roditelja ili skrbnika. Međutim, ne možemo znati odnose li se podaci koje obrađujemo na osobe mlađe od 16 godina. Stoga, savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o odgovornom i sigurnom postupanju s osobnim podacima na internetu. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies jamči zaštitu osobnih podataka djece predviđene posebnim zakonima koji uređuju to pitanje. 

Osjetljivi podaci 

Pojam „osjetljivi podaci“ odnosi se na podatke u vezi s Vašim rasnim ili etničkim podrijetlom, političkim stavovima, religijskim ili filozofskim uvjerenjima, članstvom u sindikatu, zdravljem, seksualnim životom ili seksualnom orijentacijom, genetskim podacima, kaznenom evidencijom, biometrijskim podacima, podacima koji se odnose na zdravlje ili podatke o spolnom životu ili seksualnoj orijentaciji pojedinca. Načelno ne prikupljamo osjetljive podatke, osim ako nam ih Vi dragovoljno ne predate ili ne postoji neki od drugih pravnih temelja propisanih Uredbom i/ili Zakonom. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies može upotrebljavati zdravstvene podatke koje ste nam samostalno i dobrovoljno dali kako bismo Vas bolje uslužili i zadovoljili Vaše posebne potrebe (primjerice pristup za invalide i sl.). 

Videonadzor 

Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies kao voditelji obrade imaju legitimni interes provesti mjere videonadzora radi zaštite imovine i osoba, a u odnosu na određene radne pozicije i zakonsku dužnost postaviti nadzorne kamere koje snimaju zaposlenike i sve osobe koje se kreću u vidokrugu nadzorne kamere. Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies je mjesta na kojima su postavljeni uređaji za videonadzor označilo na propisani način. U svrhu očuvanja snimki društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies osiguralo je odgovarajući sustav sigurnosti. Sustav videonadzora zaštićen je od pristupa neovlaštenih osoba. Videozapisi se čuvaju najviše 6 mjeseci, osim ako je zakonom propisan duži rok čuvanja ili ako su dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom istovrijednom postupku. 

Provjera, izmjena ili brisanje osobnih podataka

U bilo koje doba možete provjeriti, izmjeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam dostavili prilikom posjete našoj stranici (ako se dotični podaci još uvijek nalaze u našoj bazi podataka). Ako želite ostvariti to pravo slobodno nam se javite na [email protected] 

Linkovi

Preusmjeravanja s naših stranica upućuju Vas i/ili Vaše dijete na Internet stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne potiče negativnosti. Ako ste primjetili neke nepravilnosti ili imate bilo kakva pitanja u vezi s našom politikom privatnosti molimo Vas da nam se obratite na [email protected]

Marketinške komunikacije 

Ako ste nam dali privolu za primanje newslettera o raznim promocijama i događajima u hotelu Esplanade ovlašteni smo poslati Vam isti. U slučaju da nakon što ste dali privolu odlučite da ne želite primati newsletter, tu opciju u svakom trenutku možete isključiti klikom na link http://echo7.bluehornet.com/p/o6vaSvlCwN

Promjene i prestanak uvjeta korištenja 

Društvo Esplanade Oleander d.o.o., Almanac Hotels GmbH, WSF Group Companies pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web stranice te Politika zaštite privatnosti na web stranici hotela Esplanade u bilo kojem trenutku. Vaš raskid je moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korištenja ove stranice i poništenje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s iste web lokacije.