Esplanade Zagreb Hotel
Chef Ana Grgić imala je čast pripremati jela na proslavi  Međunarodnog dana žena

Chef Ana Grgić imala je čast pripremati jela na proslavi Međunarodnog dana žena

Chef Ana Grgić imala je čast pripremati jela na proslavi na proslavi Međunarodnog dana žena u luksuznom hotelu InterContinental u Marseilleu  uz još dvije vrhunske chefice


Ana je ondje je stigla na poziv poznatog chefa s Michelinovom zvjezdicom Lionela Levyja čija je ideja bila okupiti žene iz visokog kulinarstva i iskazati im poštovanje

Na Međunarodni dan žena u srijedu, 8. ožujka 2017. chef Ana Grgić bila je pozvana da u društvu s još dvije poznate vrhunske šefice kuhinje iz Francuske Flore Mikule (Auberge Flora à Paris) i Béatrice Gonzalez (Bistrot Coretta i Neva Cuisine, Paris) priprema jela za uzvanike restorana Brasserie les Fenêtres u sklopu luksuznog hotela InterContinental u Marseilleu u Francuskoj.

Poznati kulinarski chef ovjenčan Michelinovom zvjezdicom Lionel Levy, koji je prije nekoliko mjeseci gostovao na tradicionalnoj Esplanadinoj šampanjskoj večeri te na festivalu Taste the Mediterranean, privremeno je svoju kuhinju prepustio trima kolegicama radi gurmanske proslave Međunarodnog dana žena. Ana, Flora i Beatrice za ovu su priliku sastavile slasne jelovnike za ručak i večeru. Na jelovnicima su bila uzbudljiva jela mediteranskih okusa sljubljena s vinima koje je odabrala još jedna žena, somelijerka Sophie Cerciello iz vinarije Château Barbanau iz francuske pokrajine Bandol. Ana je za ručak pripremala predjelo - cvijet tikvice punjen kremom od kozjeg sira s tartufima i kadaifom, dok je za večeru gostima restorana poslužila glavno jelo - lagano kuhanu janjeću koljenicu s hrskavim krumpirima i dimljenim patlidžanom u za'ataru. 'Razveselio me Lionelov poziv da dođem pripremati jela za goste njegovog restorana, a posebice me obradovala divna ideja da na ovaj poseban dan okupi dame iz svijeta  kulinarstva i ovim projektom iskaže poštovanje svim ženama. Veseli me da sam upoznala toliko uspješnih chefica. Bilo je ovo jedno prekrasno druženje i divna razmjena iskustava, a što je najvažnije i uzvanici su uživali u našim kreacijama. Smatram da su ovakva gostovanja izvrsna promocija za Zagreb i Hrvatsku.“ izjavila je chef Ana Grgić po povratku iz Marseillea.

Ova inicijativa potekla je od vizije koju je Lionel Levy uvijek imao za žene u svijetu visokog kulinarstva. Kao iznimka u tom svijetu, u kojem je tek deset posto žena, ovaj Michelinovim zvjezdicama ovjenčan chef iz Marseillea uvijek je iskazivao poštovanje prema ženama u svojim uspješnim timovima. Tako u hotelu u kojem radi l’InterContinental Marseille – Hôtel-Dieu žene drže tri ključne pozicije: Camille Gandolfo i Jade Helitiana Ramnantsoavina su Sous-Chef i Chef restorana Brasserie Les Fenêtres, dok je Myriam Arab Chef slastičarnice. Arab je također pripremala predjela i slastice za proslavu 8. ožujka. 'Povodom Međunarodnog dana žena činilo mi se važnim povući se te na lijep i vidljiv način predstaviti ove žene čija je gastronomija uistinu vrhunska', objasnio je chef Lionel Levy.  

Fotografije

###

O CHEFU ANI GRGIĆ
Ova šarmantna i iskusna šefica prva je žena Esplanadine kuhinje i već je gotovo pet godina na čelu Zinfandel'sa, jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj, šarmantnog francuskog Le Bistroa te Esplanade Cateringa. Ana nastavlja slijediti tradiciju Esplanadine kuhinje, prateći pritom svjetske trendove u vrhunskoj gastronomiji. Njeni kreativni i inovativni jelovnici posljednjih godina zadivili su brojne goste i poznate osobe iz svijeta estrade, kao i članove kraljevskih obitelji poput švedskog kralja i kraljice, japanskog princa i princeze, princa Saudijske Arabije, kraljevskog para iz Danske i Velike Britanije te mnogih drugih koji nisu ostali ravnodušni na Aninu domišljatost u pripremi jela.
Restoran Zinfandel’s više puta je nagrađen za kulinarsku izvrsnost prestižnim priznanjima, poput Great Rail Journeys Gold Food Award, Guida Gallo za 101 najbolji rižoto u svijetu, Tripadvisor Hall of Fame i Certificate of Excellence te mnogim drugima, od kojih su svakako najcjenjenija ona temeljena na iskustvima i recenzijama gostiju, koji ovaj restoran stavljaju uz bok najboljim svjetskim restoranima. Početkom 2017. restoran je primio i posebnu Micelinovu preporuku.

###

Kontakt hotela Esplanade:
Sanda Sokol, PR & Marketing Manager
T. +385 1 4566036, [email protected]

Kontakt hotela InterContinental Marseille, Francusk
a
Marion SARDOU, Marketing & Communications Manager
1, Place Daviel, 13002 Marseille, France
T: +33 (0)4 13 42 42 42
D: +33 (0)4 13 42 42 48
marseille.intercontinental.com