Esplanade Zagreb Hotel
Esplanade predstavlja prvu Porsche destinacijsku stanicu u Hrvatskoj

Esplanade predstavlja prvu Porsche destinacijsku stanicu u Hrvatskoj

Prestižni brendovi Porsche i Esplanade Zagreb ujedinili su svoje vizije i omogućili gostima da od sada besplatno pune svoja hibridna vozila


Kroz ovaj projekt hotel Esplanade potvrđuje brigu o održivosti i promociji zelene energije te još jednom dokazuje da prati najnovije svjetske trendove i standarde u implementaciji jedinstvenih luksuznih usluga


Nakon što je prije nekoliko godina kao prvi u regiji Esplanade instalirao destinacijske punjače za Tesla električna vozila, hotel je kroz svoju viziju o održivom poslovanju ostvario novu suradnju s automobilskom kućom Porsche i tako postao prva lokacija u Hrvatskoj koja svojim gostima, vlasnicima Porsche vozila, kao i svima ostalima koji imaju vozila sa standardnim europskim konektorom, nudi mogućnost besplatnog punjenja putem Porsche destinacijske stanice.

'Ova usluga još jednom dokazuje da se Esplanade nalazi u samom vrhu hotela koji prateći najnovije trendove na tržištu luksuznih usluga nastoje nadmašiti očekivanja svojih gostiju i ponuditi drugačiji doživljaj boravka. Porsche je sinonim za visoku kvalitetu, vrhunski dizajn i određeni stil života, kao i hotel Esplanade, stoga me veseli da smo ostvarili ovu jedinstvenu suradnju. Kako bismo dali potporu našim gostima koji nastoje živjeti održivo, a imaju Porsche ili neku drugu marku hibridnog ili električnog vozila s europskim konektorom, odlučili smo postaviti stanicu za punjenje u sklopu hotela - bez novčane naknade za naše goste. Praksa je pokazala da gosti s oduševljenjem reagiraju na ovakve inovacije, a uvođenje novih trendova u pružanju luksuznih usluga način je poslovanja na koji smo posebno ponosni. Obzirom da smo već instalirali Tesla destinacijske punjače, nadamo se da će se ubrzo na našem parkiralištu nalaziti samo 'zeleni' limeni ljubimci.' izjavio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade.

U Porscheu vjeruju da je električna energija budućnost mobilnosti. Obnovljiva energija koja može emitirati minimalne količine CO2 i osigurati snagu za velike udaljenosti s kratkim stajanjima na mreži odredišnih stanica cilj je kojem se doskočilo litij-ionskim baterijama i snažnim električnim motorima koji učinkovito pretvaraju ovu kombinaciju u pogon budućnosti. Otvorene, ekološki prihvatljive i pouzdane mreže stanica za punjenje plug-in hibridnih i električnih vozila sastoje se od dva punjača i doka za punjenje koji su postavljeni na parkiralište hotela Esplanade. Još jedna pogodnost za vozače Porsche hibridnih vozila je Porsche Connect aplikacija koji omogućuje vozačima da brže lociraju željenu stanicu za punjenje prikazivanjem lokacija za punjenje u blizini, duž rute ili na odredištu, među kojima se našao i hotel Esplanade. Uz to, vozači mogu preko svojih pametnih telefona provjeriti mehaničko stanje vozila, pronaći, zaključati ili otključati vozilo.  

Porsche destinacijskoj stanici električnih vozila uz pomoć punjača snage 11 kW za kompletno punjenje automobila potrebno je nekoliko sati. Model Type 2 koji se nalazi u sklopu hotela Esplanade nudi mogućnost punjenja svih europskih hibridnih i električnih vozila iz obitelji Volkswagen što mu dodatno daje na značaju radi brojnih marki vozila koja se mogu puniti ondje. Trenutno u Europi ima 49 tisuća Porsche stanica za punjenje u 12 različitih zemalja. Nakon instalacije ove prve stanice u Porscheu smatraju, da se obzirom na sve veći broj postojećih hibridnih vozila u Republici Hrvatskoj te uz brzorastući trend napredne hibridne tehnologije može ubrzo očekivati instalacija mnogih drugih stanica za punjenje diljem Hrvatske.  

###

Link za fotografije (Arhiva Hotela Esplanade Zagreb):

###

O Porsche automobilskoj kući
Od samog početka pa sve do današnjeg dana u svakom od modela može se prepoznati tipičan Porsche DNA – spoj visokih standarda kvalitete, popularnosti i uvijek modernog dizajna. Temeljni princip razvoja brenda je da se uvijek dobije najviše od svega, dok je vizija za budućnost prevesti performanse u brzinu  i uspjeh - na najinteligentniji mogući način.

Porsche kontakt:

Hrvoje Lapić
Porsche Brand Manager
T. +385 (0)1 3473 801, M. +385 (0) 99 81 39 158
E. [email protected] 
_____

O hotelu    
Hotel Esplanade, najprestižniji zagrebački hotel, sagrađen je 1925. godine s ciljem pružanja vrhunskog smještaja i usluga putnicima glasovitog Orient Expressa, koji je prometovao na liniji Pariz - Istanbul. Hotel Esplanade jedna je od najelegantnijih zagrebačkih građevina, a od svojih početaka bila je mjesto ključnih društvenih događanja glavnoga grada. Hotel je nudio gostima neviđenu raskoš, tako da su poznate ličnosti oduvijek odsjedale upravo u Esplanadi. Lista poznatih gostiju uključuje slavnu Josephine Baker, Charlesa Lindbergha, Leonida Brežnjeva te mnoge druge. Nakon potpune rekonstrukcije, 18. svibnja 2004. godine Hotel ponovno otvara svoja vrata te se nameće kao istinska hotelska zvijezda u regiji, što dokazuje i niz osvojenih priznanja, poput World Luxury Hotel Awards, Conde Nast Traveller Gold List i Readers’ Choice Awards, Expedia Insiders Select, World Travel Awards i dr.

Uvijek prvi
Od trenutka kada je otvorio svoja vrata, hotel Esplanade bio je prvi u mnogo čemu. Po prvi puta u ovoj regiji predstavio je neke nove standarde, usluge i ponude svojim gostima. Ovaj hotel je oduvijek postavljao i slijedio najnovije svjetske trendove u hotelijerstvu, modi, gastronomiji i luksuznom životnom stilu. Više na www.esplanade.hr

Kontakt Esplanade:

Sanda Sokol, PR & marketing menadžer
T. +385 1 45 66 036, M. +385 91 47 666 47
E. [email protected]
www.esplanade.hr