Esplanade Zagreb Hotel
Sigurnost i zaštita zdravlja na prvom su mjestu

Sigurnost i zaštita zdravlja na prvom su mjestu

Zagrebački hotel Esplanade otkako je otvorio svoja vrata gostima, davne 1925. godine, predstavlja sinonim za najviši standard pružanja usluge, a od početka globalne pandemije u svakom segmentu poslovanja, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodi i stroge higijenske i sigurnosne mjere u svrhu dodatne zaštite zdravlja gostiju i osoblja hotela. „Natpisi sa smjernicama o pravilnom ponašanju, često i temeljito pranje te dezinficiranje ruku, prostora i površina, držanje socijalne distance, razmak među stolovima, provjetravanje prostora, obveza nošenja maski za osoblje naša su svakodnevica.“ istaknuo je direktor hotela Ivica Max Krizmanić te dodao; „Nastojimo osigurati komfor boravka i pružiti gostima vrhunsku uslugu, prateći pritom najnovije tehnološke trendove, pa smo tako omogućili beskontaktno preuzimanje jelovnika i dnevnih novina na vlastiti pametni telefon, a putem naše mobilne aplikacije jednostavne room service narudžbe i preuzimanje daljinskog upravljača za pametni TV. Nudimo i beskontaktno plaćanje na recepciji koja je opremljena posebnim pregradama. Naš Health Club, kao i usluga vožnje limuzinom provode najviše higijenske standarde, a sobe se nakon odlaska gostiju temeljito čiste i stavljaju u 48-satnu izolaciju. Hotel je oduvijek bio poznat po najvišem stupnju posvećenosti detaljima i gosti se kod nas uistinu mogu osjećati sigurno.“


OSNOVNE INFORMACIJE - COVID-19

Esplanade Zagreb Hotel prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u svrhu zaštite zdravlja gostiju i osoblja, kroz svaki segment poslovanja provodi stroge mjere predostrožnosti. Informirajte se prije dolaska u hotel o svim pojedinostima, higijenskim standardima i ostalim korisnim informacijama u tekstu koji slijedi:
 
UPUTE I MJERE OPREZA

U svim javnim prostorima postavljeni su natpisi s uputama i smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite u novonastaloj situaciji u borbi protiv širenja koronavirusa, a u svrhu očuvanja vašeg i našeg zdravlja. Ako imate pitanja u vezi mjera predostrožnosti, molimo vas da nas kontaktirate putem maila [email protected] ili se obratite osoblju recepcije birajući #9 na sobnom telefonu. Više informacija o situaciji u Hrvatskoj, kao i ažurirane preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pronaći na www.hzjz.hr

PCR TESTIRANJE U HOTELU
Hotel Esplanade svojim gostima nudi PCR i antigenske testove na COVID-19 te testiranje na antitijela. Testiranje se provodi u prostoru hotela, a dolazak medicinskog osoblja je besplatan, kao i prijevod testa na engleski jezik. Za rezervaciju termina (min. 24 sata unaprijed) molimo kontaktirajte recepciju na #9.
Više o postupku ugovaranja termina za testiranje u hotelu Esplanade, cjenik i dodatne informacije o testovima pronađite ovdje.

DRŽANJE DISTANCE
Osoblje hotela dužno je držati konstantnu socijalnu distancu od min. 1,5 m u komunikaciji s gostima i drugim djelatnicima. Rukovanje i bliski kontakt nisu dozvoljeni. Molimo vas da to poštujete radi vaše i naše sigurnosti.

MASKE ZA LICE
Gosti su obavezni nositi masku u ugostiteljskim objektima, osim dok sjede na svojim mjestima i konzumiraju hranu ili piće.

DEZINFEKCIJA RUKU
Molimo vas da prilikom svakog ulaska u hotel te u prostore restorana, bara, health cluba, dizala i business centra dezinficirate ruke dezinficijensima koji su u tu svrhu postavljeni po hotelu. 


TOALETI
Toaleti u javnim prostorima opremljeni su sapunima koji sadrže dezinficijens te jednokratnim ručnicima i dezinficijensima za mogućnost temeljitog pranja ruku. Oprema za presvlačenje beba nalazi se u toaletu na razini -1 te se redovito dezinficira.

JAVNI PROSTORI I POVRŠINE
Svi javni prostori i površine koje se dodiruju temeljito se i često dezinficiraju tijekom dana i noći.

DOBRODOŠLICA

Kako bismo dodatno povećali vašu zaštitu, iznimno dok traje ova situacija, preporuka je da gosti otvaraju vrata sami.

PARKING
Kako bismo zaštitili vas i naše osoblje, preporuka je da osobni automobil parkirate sami. Prilikom preuzimanja ključeva od strane vratara, ključevi se dezinficiraju i čuvaju u sigurnim uvjetima dok vam ponovno ne zatrebaju. Cijena parkiranja je 150 kn (20 €) dnevno na vanjskom parkingu i 250 kn (30 €) dnevno za parking u garaži.

CHECK-IN/CHECK OUT/CONCIERGE
Na recepciji i kod conciergea postavljena je pregrada da se u komunikaciji osigura zaštita osoblja i gostiju. Uz to, osoblje radi s rukavicama i zaštitnim maskama po potrebi. Prije i nakon svakog gosta osoblje recepcije temeljito dezinficira svoje ruke, stolove, pregrade, rukohvate i ostale površine koje se dodiruju. Ljubazno vas molimo da se minimalno zadržavate u prostoru recepcije radi sprječavanja prijenosa i potencijalnog širenja čestica virusa.

DIZALA

Predlažemo vam da izbjegavate vožnju dizalima i koristite stepenice. Vožnja u dizalu dozvoljena je samo jednoj osobi. Više osoba može istovremeno koristiti dizalo ukoliko se radi o članovima obitelji ili gostima koji dijele istu smještajnu jedinicu. Ljubazno vas molimo da prilikom ulaska i izlaska iz dizala dezinficirate ruke.

ČIŠĆENJE SOBA I APARTMANA
U Hotelu se provode najviši standardi održavanja higijene te se tako cijela soba i sve površine prilikom čišćenja temeljito dezinficiraju. Nakon boravka gosta, soba se stavlja u 'izolaciju' min. 48 sati kako bi se prozračila, potom temeljito očistila i dezinficirala i zatim ponovno prozračila prije dolaska novog gosta.

POSLUŽIVANJE U RESTORANIMA I NA BARU
Djelatnici odjela hrane i pića nose maske u kontaktu s gostima te poštuju visoke higijenske standarde i preporuke HZJZ-a. Gosti su zamoljeni da prilikom ulaska u prostor dezinficiraju ruke. Jelovnici su jednokratni, a putem QR kôda omogućeno je beskontaktno preuzimanje na vlastiti telefon ili tablet.  

ORGANIZACIJA DOGAĐANJA
Dopustite našem iskusnom timu da stvori uistinu nezaboravan privatni ili poslovni događaj u srcu jednog od najzanimljivijih europskih gradova. Fleksibilni prostori, prostrane terase, obilje prirodnog dnevnog svjetla, iskusno osoblje i vrhunski catering impresionirat će vaše uzvanike. Posebne sigurnosne mjere provode se prilikom organizacije svakog događaja u hotelu. Ruke, prostori i površine često se i temeljito dezinficiraju, poštuje se razmak među uzvanicima, a hrana i piće poslužuju se prema visokim higijenskim i dozvoljenim standardima.
Tim za organizaciju sastanaka i događanja: 0038514566035, 0038514566037, [email protected] ili se obratite recepciji hotela biranjem #9 na vašem sobnom telefonu.


DODATNE INFORMACIJE
Ukoliko primijetite povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne ili neke druge teškoće molimo vas da otkažete dolazak u hotel, kako biste spriječili potencijalno širenje virusa. Ukoliko se povišena tjelesna temperatura i respiratorne teškoće jave tijekom boravka u hotelu, molimo vas da ostanete u vašoj sobi i da se javite se osoblju recepcije biranjem broja 9 na vašem telefonu. Osoblje će vas uputiti u daljnje korake. Pozivni centar na temu COVID-19 virusa je tel. broj 113. Građanima od 8 do 16 sati svaki dan na upite odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci. Za opća zdravstvena pitanja građani se mogu obratiti stručnjacima na tel. 01 / 20 99 087.
Ljekarna se nalazi uz park pored hotela - 2 min hoda


USLUGE HOTELA

BEŽIČNI INTERNET
Lozinka vam nije potrebna – jednostavno pristupite mreži hotela Esplanade! Samo se povežite i uživajte u našem superbrzom bežičnom internetu u svojoj sobi, u svim javnim prostorima i na terasama. Ukoliko želite mrežu zaštićenu lozinkom, spojite se na mrežu imena: oleander uz lozinku: esplanade.

DORUČAK

Radi vaše zaštite i visokih higijenskih standarda trenutno poslužujemo samo à la carte doručak u kojem možete uživati svakodnevno u restoranu Zinfandel's i na Oleander terasi.
Cijena:         24 € (180 kn) po osobi dnevno
Uz opcije:     košer/halal/bez glutena
Svaki dan:    7 – 11 h


USLUGA RENT-A-CARA I VOŽNJE LIMUZINOM
Vozite se elegantno i udobno i doputujte u stilu uz našu uslugu vožnje limuzinom. Uniformirani vozači Oryx Rent-a-Cara koriste zaštitne maske i rukavice, a unutrašnjost automobila, kao i vanjske kvake dezinficiraju se prije i nakon svakog gosta. Za vas smo osigurali mini dezinficijens, bočicu negazirane vode, besplatni bežični Internet i glazbu po izboru.
Cijena: od 75 € za vožnju do zračne luke (oko 30 minuta)
Molimo da se za informacije o cijenama i dogovor oko prijevoza obratite conciergeu na mail: [email protected]
Ured Oryx Rent-a-Cara smješten je u hotelu (ulični ulaz). Vozila je moguće unaprijed rezervirati na oryx-rent.hr.

PRTLJAGA

Naši nosači rado će vam pomoći s prtljagom. Za pomoć molimo kontaktirajte recepciju na #9. Prije i nakon svakog gosta osoblje temeljito dezinficira svoje ruke.

TOPLOMJER I MASKE

Osnovna medicinska oprema i toplomjer nalaze se na hotelskoj recepciji. Ukoliko vam zatreba prva pomoć ili mini 'must-have set' koji sadrži zaštitnu masku, par rukavica i mini dezinficijens, molimo vas da se obratite osoblju recepcije ili birajte broj 9 na telefonu u vašoj sobi.

BUSINESS CENTAR

Business centar nalazi se u predvorju hotela. Slobodno se poslužite računalom i printerom. Računalo i stol se temeljito dezinficiraju. Unutar prostora nalazi se dezinficijens, pa vas molimo da dezinficirate ruke prije korištenja opreme.

MJENJAČNICA

Rado ćemo vam razmijeniti novac na recepciji uz proviziju od 3%. Mjenjačnice možete pronaći i u trgovačkom centru pored hotela.

BANKOMAT
Nalazi se u predvorju hotela. Prije i nakon korištenja molimo vas da koristite dezinficijens za ruke.

WiFi 2 Go  │ Povoljan, praktičan, brz internet u pokretu
Povežite se s vlastitom privatnom prijenosnom bežičnom mrežom i bezbrižno surfajte bilo gdje izvan hotela. Uređaj se dezinficira prije i nakon uporabe. Najam: 45 kn (6 €) dnevno. Za više informacija kontaktirajte recepciju na #9

GURMANSKO ESPLANADE ISKUSTVO


HALAL I GLUTEN FREE CERTIFIKATI

Hotel posjeduje halal certifikat kvalitete i može ponuditi halal hranu, smještaj i spa u skladu sa strogim halal standardima. BOSK gluten free standardi implementirani su u sve faze pripreme jela, a za gluten free ponudu upitajte naše uslužno osoblje.

RESTORAN ZINFANDEL’S Profinjeno objedovanje
Počastite se i otkrijte kreativnu mediteransku kuhinju i suvremena hrvatska jela u impresivnom okružju restorana Zinfandel's ili na Oleander terasi. Prepustite se inovativnim delicijama naše poznate talentirane chefice Ane Grgić. Uz to kombinirajte neka od vrhunskih hrvatskih vina koja će vam rado preporučiti naše osoblje. Nedjeljom svakako isprobajte tradicionalni Brunch uz selekciju raskošnih jela.
Poslužuje se: doručak/ručak/večera
Mediteranska i hrvatska kuhinja/uz opcije: bez glutena/halal/ vege
Radno vrijeme: 7.00 – 22.00 h
Rezervacija stola: [email protected], tel. 0038514566644 ili iz sobe #3444


LE BISTRO Okusi pariškog šika
U opuštenom Le Bistrou iskusite moderni francuski šik i probajte specijalitet hotela – legendarne „Esplanade štrukle”. Tijekom ljetnih mjeseci uživajte na šarmantnoj terasi uz neodoljivu selekciju slastica iz naše slastičarnice.
Poslužuje se: kava i kolači, à la carte doručak/ručak/večera
Francuska i hrvatska kuhinja/uz opcije: bez glutena/halal/vege
Dnevni Menu: 3 slijeda po izboru chefa uz čašu vina kuće te kavu ili čaj - 160 kn
Radno vrijeme: 9.00 – 22.00 h

Rezervacija stola: [email protected]hr, tel. 0038514566611 ili iz sobe #3411
www.lebistro.hr


ESPLANADE 1925 LOUNGE & COCKTAIL BAR  
Prepustite se kozmopolitskom okružju Esplanade bara i istinski uživajte uz najbolju kavu u gradu. Opustite se u sjeni oleandera i maslina na Oleander terasi i uživajte u rashlađenim pjenušcima. Probajte raskošan popodnevni čaj nadahnut Orient Expressom, chillajte uz glazbu, fine zalogaje i odlične koktele nagrađivanih barmena.
Poslužuje se: kava/čaj/bezalkoholna pića/kokteli/alkoholna pića/sendviči/burgeri/salate/Esplanade štrukli/topli zalogaji
Radno vrijeme: 8.30 – 22.00
Rezervacija stola: [email protected], 0038514566633 ili iz sobe #3433
www.esplanade1925.hrPOSLUGA U SOBU – ROOM SERVICE
Željeli biste nešto prigristi, a niste raspoloženi za izlazak iz sobe? Nazovite poslugu u sobu ili jednostavno preuzmite našu hotelsku aplikaciju na svoj mobitel ili tablet i mi ćemo pretvoriti vaš boravak u potpuni gastronomski užitak u intimnom ozračju i privatnosti vaše sobe. Odaberite ukusan sendvič, burger, salatu ili juhu uz savršeno ohlađeni šampanjac, pjenušac, vino ili neko drugo vama omiljeno piće. Narudžbe: Birajte #9 na vašem sobnom telefonu.
Room service menu: 6.30 – 1.00
Late-night menu: 1.00 – 6.30

Narudžbe: Birajte #9 na vašem sobnom telefonu
Radno vrijeme: 7.00 – 22.00

HEALTH CLUB ESPLANADE


Oaza mira i opuštanja

Posjetite naš novouređeni Health Club na etaži -1. Razmazite se masažom ili nekim od opuštajućih tretmana lica i tijela iz naše raskošne ponude. Vježbajte s privatnim trenerom na novim spravama ili si priuštite trenutke opuštanja u sauni – sve u skladu s preporukama HZJZ-a, a u svrhu zaštite zdravlja. Gym, saunu i masaže dozvoljeno je koristiti samo uz prethodno zakazani termin te vas molimo da se naručite minimalno dva sata unaprijed. Prilikom dolaska u prostor Health Cluba molimo vas da dezinficirate ruke. Obavezno koristite ručnike na svim površinama na kojima se vježba ili sjedi. Obavezno dezinficirajte sprave koje koristite, WC i tuš, prije i nakon upotrebe. Dozvoljena je prisutnost maksimalno četiri osobe u prostoru za vježbanje te dvije osobe u svim ostalim prostorima. Za sve goste hotela sauna i vježbanje u novo obnovljenom fitness centru su besplatni!

Esplanade Health Club smješten je na etaži -1
Radno vrijeme: 11–22 (pon.-pet.), 14-20 (sub.), 14-20 (ned.)
Tretmani: Za cijene molimo vas da pogledate brošuru i unaprijed kontaktirate osoblje za rezervaciju termina.
Kontakt: 0038514566059, 385914566601, [email protected] ili birajte #9 na sobnom telefonu.OSTALE KORISNE INFORMACIJE

ESPLANADE HOTELSKA APLIKACIJA
Preuzmite našu aplikaciju s Apple ili Play Stora i personalizirajte svoj boravak. Screen sharing, narudžba jela u sobu, buđenje, informacije o promocijama ili preporuke za šetnju gradom – sve na jednom mjestu – na vašem pametnom telefonu.

TESLA I PORSCHE PUNJAČI ZA VOZILA

Za nekoliko sati vaš električni Tesla ili hibridni Porsche automobil bit će napunjeni i spremani za sljedeću pustolovinu – besplatno za goste hotela. Punjači se nalaze u sklopu hotela Esplanade, a punjenje je moguće i za ostale Volkswagenove marke vozila. Molimo vas da se obratite osoblju recepcije ukoliko zatrebate ovu uslugu.

POLITIKA NEPUŠENJA  
Nudimo okružje bez dima. Pušenje nije dozvoljeno u sobama i javnim prostorima. Za nepoštivanje naplaćuje se naknada u iznosu od 300 € (2250 kn). Pušenje je dopušteno isključivo izvan hotela i na terasama.

PRESS READER HOT ZONE
Besplatne lokalne i međunarodne novine i časopisi za vrijeme vašeg boravka!

Povezujemo vas s pričama koje volite, iz tisuća izvora kojima vjerujete. Kad stignete u hotel samo se spojite na naš besplatni bežični wi-fi i putem QR kôda preuzmite aplikaciju Press Reader.

Prateći slavnu tradiciju hotela Esplanade nastojimo u svakom trenutku pružiti visoki standard i personaliziranu,ali prijateljsku i pristupačnu uslugu. Ovdje smo za vas, slobodno nam se obratite,
učinit ćemo sve kako bi vaš boravak bio još ugodniji.
 
Želimo vam srdačnu dobrodošlicu i nezaboravan boravak u Gradu srdaca.

Tim hotela Esplanade


Objavljeno: 15. 06. 2020