Esplanade Zagreb Hotel
Sigurnost i zaštita zdravlja na prvom su mjestu

Sigurnost i zaštita zdravlja na prvom su mjestu

OSNOVNE INFORMACIJE - COVID-19 
Hotel Esplanade Zagreb prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u svrhu zaštite zdravlja gostiju i osoblja, u svakom segmentu poslovanja provodi stroge mjere predostrožnosti. 

PCR TESTIRANJE U HOTELU
Hotel gostima nudi PCR i antigenske testove na 
COVID-19, kao i testiranje na antitijela. Rezultat testa 
može se prevesti na engleski jezik. Za rezervaciju termina i više informacija o cijenama molimo vas da se unaprijed obratite recepciji biranjem broja 9 na telefonu. 
Soba 103, 1. kat hotela 
svakodnevno: 8 – 10 sati (ili prema prethodnom dogovoru) 

UPUTE I MJERE OPREZA
Ako imate pitanja o mjerama predostrožnosti, molimo vas da se obratite osoblju recepcije biranjem broja 9 na sobnom telefonu. Više informacija, kao i ažurirane preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pronaći na www.hzjz.hr. 

DEZINFEKCIJA RUKU 
Molimo vas da pri svakom ulasku u hotel te u prostore restorana, bara, health cluba, dizala i business centra dezinficirate ruke dezinficijensima koji su u tu svrhu postavljeni po hotelu. 

TOALETI
Toaleti u javnim prostorima opremljeni su sapunima koji sadrže dezinficijens te jednokratnim ručnicima i dezinficijensima radi temeljitog pranja ruku. Oprema za presvlačenje beba nalazi se u ženskom toaletu na razini –1 i redovito se dezinficira.

JAVNI PROSTORI I POVRŠINE
Svi javni prostori i površine koje se dodiruju, temeljito se i često dezinficiraju tijekom dana i noći.

IZOLACIJA/KARANTENA 
U slučaju da gost odluči izolaciju provesti u hotelu Esplanade, ovo su osnovne informacije:  
Ako rezultat PCR testa gosta (ili partnera / člana obitelji) bude pozitivan na COVID-19 tijekom boravka u hotelu, nužna je izolacija onih koji se nalaze u istoj smještajnoj jedinici. Prema uputama HZJZ-a svaki takav slučaj automatski se prijavljuje epidemiološkoj službi grada Zagreba.

Izlazak iz sobe nije moguć deset dana od postavljanja dijagnoze. Osoblju hotela nije dopušten ulazak u sobu, te se komunikacija odvija putem telefona. Svaki gost dužan je sam održavati čistoću sobe/prostora u kojem boravi pomoću sredstava koje hotel osigurava i dostavlja ispred sobe.

Obroci se naručuju telefonski putem posluge u sobu kojom se dostavlja hrana i piće ispred sobe, a usluga se naplaćuje prema redovnom cjeniku. Hotel gostu osigurava higijenske vreće u koje gost svakodnevno može stavljati prljave ručnike i posteljinu, a osoblje gostu ispred sobe dostavlja čiste ručnike i posteljinu. U slučaju potrebe za dodatnih potrepštinama ili medicinskom pomoći, potrebno je obratiti se osoblju recepcije telefonski biranjem broja 9. Hotel je obvezan osigurati gostima u izolaciji zaštitne maske, dezinficijens i rukavice.

Dok je u izolaciji, gost o svom trošku boravi u hotelu. Gost pokriva sve dodatne troškove i usluge kojima se koristi (hrana, piće, pranje i čišćenje odjeće, parking te eventualne ostale usluge) tijekom cijelog razdoblja boravka. Hotel će nastojati ispuniti sve eventualne dodatne potrebe gosta. Moguće je dogovoriti posebnu cijenu smještaja, hrane i pića te pranja rublja tijekom duljeg boravka u izolaciji.

Potrebno je unaprijed se obratiti menadžmentu hotela Esplanade za ponudu.

DIZALA 
Predlažemo da dizalo istodobno upotrebljavaju članovi obitelji ili gosti koji dijele istu smještajnu jedinicu. Molimo vas da pri ulasku i izlasku iz dizala dezinficirate ruke. 
 
ČIŠĆENJE SOBA I APARTMANA
Svaka soba nakon boravka gosta prolazi strogu proceduru temeljitog čišćenja, dezinfekcije i prozračivanja.

POSLUŽIVANJE U RESTORANIMA I NA BARU
Djelatnici odjela hrane i pića poštuju visoke higijenske standarde i preporuke HZJZ-a. Gosti su zamoljeni da prilikom ulaska u prostor dezinficiraju ruke. Putem QR kôda omogućeno je beskontaktno preuzimanje na vlastiti telefon ili tablet.  

ORGANIZACIJA DOGAĐANJA
Dopustite našem iskusnom timu da stvori uistinu nezaboravan privatni ili poslovni događaj u srcu jednog od najzanimljivijih europskih gradova. Fleksibilni prostori, prostrane terase, obilje prirodnog dnevnog svjetla, iskusno osoblje i vrhunski catering impresionirat će vaše uzvanike. Posebne sigurnosne mjere provode se prilikom organizacije svakog događaja u hotelu. Ruke, prostori i površine često se i temeljito dezinficiraju, a hrana i piće poslužuju se prema visokim higijenskim i dozvoljenim standardima.
Tim za organizaciju sastanaka i događanja: 0038514566035, 0038514566037, [email protected] ili se obratite recepciji hotela biranjem #9 na vašem sobnom telefonu.


DODATNE INFORMACIJE
Ukoliko primijetite povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne ili neke druge teškoće molimo vas da otkažete dolazak u hotel, kako biste spriječili potencijalno širenje virusa. Ukoliko se povišena tjelesna temperatura i respiratorne teškoće jave tijekom boravka u hotelu, molimo vas da ostanete u vašoj sobi i da se javite se osoblju recepcije biranjem broja 9 na vašem telefonu. Osoblje će vas uputiti u daljnje korake. Pozivni centar na temu COVID-19 virusa je tel. broj 113. Građanima od 8 do 16 sati svaki dan na upite odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci. Za opća zdravstvena pitanja građani se mogu obratiti stručnjacima na tel. 01 / 20 99 087.
Ljekarna se nalazi uz park pored hotela - 2 min hoda


USLUGE HOTELA

BEŽIČNI INTERNET
Lozinka vam nije potrebna – jednostavno pristupite mreži hotela Esplanade! Samo se povežite i uživajte u našem superbrzom bežičnom internetu u svojoj sobi, u svim javnim prostorima i na terasama. Ukoliko želite mrežu zaštićenu lozinkom, spojite se na mrežu imena: oleander uz lozinku: esplanade.

DORUČAK

Trenutno poslužujemo à la carte i buffet doručak u kojem možete uživati svakodnevno u restoranu Zinfandel's i na Oleander terasi.
Cijena:         195kn (25,88 €*) po osobi dnevno
Uz opcije:     košer/halal/bez glutena
Svaki dan:    6.30 – 11.00 h

USLUGA RENT-A-CARA I VOŽNJE LIMUZINOM
Vozite se elegantno i udobno i doputujte u stilu uz našu uslugu vožnje limuzinom. PERMANSIO Deluxe Getaways unutrašnjost automobila, kao i vanjske kvake dezinficiraju se prije i nakon svakog gosta. Za vas smo osigurali mini dezinficijens, bočicu negazirane vode, besplatni bežični Internet i glazbu po izboru.
Cijena: od 603 kn (80,03 €*) za vožnju do zračne luke (oko 30 minuta)
Molimo da se za informacije o cijenama i dogovor oko prijevoza obratite conciergeu na mail: [email protected]
Ured PERMANSIO Deluxe Getaways smješten je u hotelu (ulični ulaz). Vozila je moguće unaprijed rezervirati na https://permansio.hr/.

PRTLJAGA

Naši nosači rado će vam pomoći s prtljagom. Za pomoć molimo kontaktirajte recepciju na #9. Prije i nakon svakog gosta osoblje temeljito dezinficira svoje ruke.

TOPLOMJER I MASKE

Osnovna medicinska oprema i toplomjer nalaze se na hotelskoj recepciji. Ukoliko vam zatreba prva pomoć ili mini 'must-have set' koji sadrži zaštitnu masku, par rukavica i mini dezinficijens, molimo vas da se obratite osoblju recepcije ili birajte broj 9 na telefonu u vašoj sobi.

BUSINESS CENTAR

Business centar nalazi se u predvorju hotela. Slobodno se poslužite računalom i printerom. Računalo i stol se temeljito dezinficiraju. Unutar prostora nalazi se dezinficijens, pa vas molimo da dezinficirate ruke prije korištenja opreme.

MJENJAČNICA

Rado ćemo vam razmijeniti novac na recepciji uz proviziju od 3%. Mjenjačnice možete pronaći i u trgovačkom centru pored hotela.

BANKOMAT
Nalazi se u predvorju hotela. Prije i nakon korištenja molimo vas da koristite dezinficijens za ruke.

WiFi 2 Go  │ Povoljan, praktičan, brz internet u pokretu
Povežite se s vlastitom privatnom prijenosnom bežičnom mrežom i bezbrižno surfajte bilo gdje izvan hotela. Uređaj se dezinficira prije i nakon uporabe. Najam: 45 kn (5,97 €*) dnevno. Za više informacija kontaktirajte recepciju na #9

GURMANSKO ESPLANADE ISKUSTVO


HALAL I GLUTEN FREE CERTIFIKATI

Hotel posjeduje halal certifikat kvalitete i može ponuditi halal hranu, smještaj i spa u skladu sa strogim halal standardima. BOSK gluten free standardi implementirani su u sve faze pripreme jela, a za gluten free ponudu upitajte naše uslužno osoblje.

RESTORAN ZINFANDEL’S Profinjeno objedovanje
Počastite se i otkrijte kreativnu mediteransku kuhinju i suvremena hrvatska jela u impresivnom okružju restorana Zinfandel's ili na Oleander terasi. Prepustite se inovativnim delicijama naše poznate talentirane chefice Ane Grgić. Uz to kombinirajte neka od vrhunskih hrvatskih vina koja će vam rado preporučiti naše osoblje. Nedjeljom svakako isprobajte tradicionalni Brunch uz selekciju raskošnih jela.
Poslužuje se: doručak/ručak/večera
Mediteranska i hrvatska kuhinja/uz opcije: bez glutena/halal/ vege
Radno vrijeme: 6.30 – 23.00 h
Rezervacija stola: [email protected], tel. 0038514566644 ili iz sobe #3444


LE BISTRO Okusi pariškog šika
U opuštenom Le Bistrou iskusite moderni francuski šik i probajte specijalitet hotela – legendarne „Esplanade štrukle”. Tijekom ljetnih mjeseci uživajte na šarmantnoj terasi uz neodoljivu selekciju slastica iz naše slastičarnice.
Poslužuje se: kava i kolači, à la carte doručak/ručak/večera
Francuska i hrvatska kuhinja/uz opcije: bez glutena/halal/vege
Dnevni Menu: 3 slijeda po izboru chefa uz čašu vina kuće te kavu ili čaj - 255 kn (33,84€*)
Radno vrijeme: 9.00 – 23.00 h
Rezervacija stola: lebis[email protected]hr, tel. 0038514566611 ili iz sobe #3411
www.lebistro.hr


ESPLANADE 1925 LOUNGE & COCKTAIL BAR  
Prepustite se kozmopolitskom okružju Esplanade bara i istinski uživajte uz najbolju kavu u gradu. Opustite se u sjeni oleandera i maslina na Oleander terasi i uživajte u rashlađenim pjenušcima. Probajte raskošan popodnevni čaj nadahnut Orient Expressom, chillajte uz glazbu, fine zalogaje i odlične koktele nagrađivanih barmena.
Poslužuje se: kava/čaj/bezalkoholna pića/kokteli/alkoholna pića/sendviči/burgeri/salate/Esplanade štrukli/topli zalogaji
Radno vrijeme: 8.30 – 00.00
Rezervacija stola: [email protected], 0038514566633 ili iz sobe #3433
www.esplanade1925.hrPOSLUGA U SOBU – ROOM SERVICE
Željeli biste nešto prigristi, a niste raspoloženi za izlazak iz sobe? Nazovite poslugu u sobu ili jednostavno preuzmite našu hotelsku aplikaciju na svoj mobitel ili tablet i mi ćemo pretvoriti vaš boravak u potpuni gastronomski užitak u intimnom ozračju i privatnosti vaše sobe. Odaberite ukusan sendvič, burger, salatu ili juhu uz savršeno ohlađeni šampanjac, pjenušac, vino ili neko drugo vama omiljeno piće. Narudžbe: Birajte #9 na vašem sobnom telefonu.
Room service menu: 6.30 – 1.00
Late-night menu: 1.00 – 6.30

Narudžbe: Birajte #9 na vašem sobnom telefonu

HEALTH CLUB ESPLANADE


Oaza mira i opuštanja

Posjetite naš novouređeni Health Club na etaži -1. Razmazite se masažom ili nekim od opuštajućih tretmana lica i tijela iz naše raskošne ponude. Vježbajte s privatnim trenerom na novim spravama ili si priuštite trenutke opuštanja u sauni – sve u skladu s preporukama HZJZ-a, a u svrhu zaštite zdravlja. Prilikom dolaska u prostor Health Cluba molimo vas da dezinficirate ruke. Obavezno koristite ručnike na svim površinama na kojima se vježba ili sjedi. Obavezno dezinficirajte sprave koje koristite, WC i tuš, prije i nakon upotrebe.  Za sve goste hotela sauna i vježbanje u novo obnovljenom fitness centru su besplatni!

Esplanade Health Club smješten je na etaži -1
Radno vrijeme: 10–22 (pon.-pet.), 14-22 (sub.), 14-20 (ned.)
Tretmani: Za cijene molimo vas da pogledate brošuru i unaprijed kontaktirate osoblje za rezervaciju termina.
Kontakt: 0038514566059, 385914566601, [email protected] ili birajte #9 na sobnom telefonu.OSTALE KORISNE INFORMACIJE

ESPLANADE HOTELSKA APLIKACIJA
Preuzmite našu aplikaciju s Apple ili Play Stora i personalizirajte svoj boravak. Screen sharing, narudžba jela u sobu, buđenje, informacije o promocijama ili preporuke za šetnju gradom – sve na jednom mjestu – na vašem pametnom telefonu.

TESLA I PORSCHE PUNJAČI ZA VOZILA

Za nekoliko sati vaš električni Tesla ili hibridni Porsche automobil bit će napunjeni i spremani za sljedeću pustolovinu – besplatno za goste hotela. Punjači se nalaze u sklopu hotela Esplanade, a punjenje je moguće i za ostale Volkswagenove marke vozila. Molimo vas da se obratite osoblju recepcije ukoliko zatrebate ovu uslugu.

POLITIKA NEPUŠENJA  
Nudimo okružje bez dima. Pušenje nije dozvoljeno u sobama i javnim prostorima. Za nepoštivanje naplaćuje se naknada u iznosu od 2261 kn (300,09 €*). Pušenje je dopušteno isključivo izvan hotela i na terasama.

PRESS READER HOT ZONE
Besplatne lokalne i međunarodne novine i časopisi za vrijeme vašeg boravka!

Povezujemo vas s pričama koje volite, iz tisuća izvora kojima vjerujete. Kad stignete u hotel samo se spojite na naš besplatni bežični wi-fi i putem QR kôda preuzmite aplikaciju Press Reader.

Prateći slavnu tradiciju hotela Esplanade nastojimo u svakom trenutku pružiti visoki standard i personaliziranu,ali prijateljsku i pristupačnu uslugu. Ovdje smo za vas, slobodno nam se obratite,
učinit ćemo sve kako bi vaš boravak bio još ugodniji.
 
Želimo vam srdačnu dobrodošlicu i nezaboravan boravak u Gradu srdaca.

Tim hotela Esplanade


*Cijena u eurima (€*) je informativna. Za preračunavanje cijena iz HRK u eure primjenjuje se službeni fiksni tečaj konverzije (1 € = 7,53450 HRK).


Objavljeno: 15. 06. 2020