Esplanade Zagreb Hotel
Ljetne gurmanske senzacije na novom jelovniku restorana Zinfandel's

Ljetne gurmanske senzacije na novom jelovniku restorana Zinfandel's

Sirup od maslačka, kreker od algi, consommé od hibiskusa, panna cotta od tartufa, dimljene sardine, morske šparoge, marmelada od krastavaca, aromatični vrganji, gnudi od kadulje, domaći sladoled od lavande i badema čine samo dio ljetne kolekcije koju potpisuje chefica Ana Grgić

Inovativan pristup, precizno oblikovana jela, svježi proizvodi lokalnih dobavljača, poseban naglasak na održivost i izvorni okus namirnica značajke su novog jelovnika restorana Zinfandel's
 ·
Prepoznatljiv po otmjenu ugođaju i šarmantnoj usluzi, strogim standardima te posvećenosti zdravlju i sigurnosti, nagrađivani restoran Zinfandel's i njegova prostrana terasa Oleander i ovog su ljeta nezaobilazno odredište istinskih gurmana


Ana Grgić, talentirana i šarmantna chefica zagrebačkog hotela Esplanade, u svojoj ljetnoj gurmanskoj inačici jelovnika predlaže uzbudljive i kreativne spojeve koji su više nego dobar razlog za posjetu restoranu Zinfandel's u nadolazećim ljetnim mjesecima i prepuštanje uživanju na kultnoj terasi Oleander u srcu grada.
Nova ljetna kolekcija donosi pažljivo odabrane svježe i trenutačno dostupne namirnice koje sam oblikovala u zanimljive spojeve. Nastojala sam pronaći neke nove sastojke te poigravajući se okusima, bojama i teksturama dobiti zanimljiva i zavodljiva jela s naglaskom na poštivanje nutritivnih vrijednosti uz nužnost održivosti. Važno mi je da svako jelo bude ukusno i zabavno, da svaki sastojak koji upotrebljavam bude vrhunske kvalitete i svježine te iz ovog podneblja. Maslačak, hibiskus, vrganji, mladi grašak, cvijet tikvice, maline, borovnice – sve to uzimam od lokalnih dobavljača, dok ribu nabavljam od jadranskih ribara. U svakom jelu maksimalno želim naglasiti izvorni okus pojedine namirnice, a prilikom kreiranja jelovnika nastojala sam unijeti dašak svježine i naizgled jednostavnim sastojcima poput sardina ili blitve uz malo kreativnosti dati zasluženo mjesto u visokoj gastronomiji”, izjavila je chefica Ana Grgić.
Panna cotta od tartufa sa sušenim cvijetom tikvica uz sirup od maslačka, meda i citrusa, ledene praline od guščje jetre s gelom od višnje i briošem od kakaa, hladni carpaccio od svježih jadranskih škampa s krekerom od algi, marmeladom od krastavaca i ledenim čajem od komorača, consommé od povrća uz gnude od kadulje i mladi grašak, file poširanog brancina s dimljenom cvjetačom i kremom od naranče i šafrana, osvježavajuće dimljene srdele s gazpachom od rajčice i čilija čine samo dio Aninih privlačnih interpretacija i precizno oblikovanih jela koja vrijedi kušati. Ljubitelje steakova oduševit će slasni japanski steak Kagoshima Wagyu s oznakom za prošaranost A5 naglašen karameliziranom ljutikom i gljivama shiitake ili biftek s bijelim proljetnim tartufima i karameliziranim korijenom peršina. Novu ljetnu kolekciju upotpunjuju i neizostavni Zinfandel'sovi klasici koje inozemni gosti uvijek vole kušati: tatarski biftek, glasoviti Esplanadini štrukli, fuži s tartufima ili brancin pečen u soli. Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta, dok privlačne slastice poput karamelizirane smokve u crnom vinu s domaćim sladoledom od lavande i badema, svježe borovnice s kremom od ricotte uz crumble od limunske trave ili maline s browniejem i kremom od mente ubrane iz vlastitog vrta sa začinskim biljem donose slatku dozu iznenađenja i savršeno zaokružuju Aninu kolekciju ljetnih užitaka. Uz to, Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusni domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete.
Privlačna ljetna fine dining kolekcija, šarmantna usluga, otmjen ugođaj restorana Zinfandel's s najljepšom terasom u gradu i ovoga će ljeta biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela. Uživanje u srcu grada inovativnim ljetnim jelovnikom dobilo je novu dimenziju.
Gosti Zinfandel'sa mogu se s povjerenjem prepustiti druženju i uživanju u gurmanskim užicima jer hotel Esplanade provodi stroge higijenske i sigurnosne mjere u svrhu zaštite zdravlja gostiju i osoblja. Natpisi sa smjernicama o pravilnom ponašanju, često i temeljito pranje te dezinfekcija ruku, prostora i površina, održavanje fizičkog razmaka, provjetravanje prostora, obveza nošenja rukavica i maski postali su obavezni standard za cijelo osoblje. Uz to, gostima nudimo jednokratne jelovnike, preuzimanje digitalnih jelovnika i dnevnih novina na vlastiti pametni telefon putem aplikacija, kao i beskontaktno plaćanje. Prostranost restorana, osobito terase, omogućava da imamo i velik razmak među stolovima, znatno veći od preporučenog, tako da se gosti ovdje zaista mogu osjećati ugodno i sigurno”, istaknuo je Stjepan Okun, šef restorana Zinfandel's.

###

PREUZIMANJE MATERIJALA:
FOTOGRAFIJE (Potpis Arhiva hotela Esplanade)
Ljetni à la carte jelovnik
Vinska karta
Video i mjere Esplanade COVID19

###

O šefici kuhinje Ani Grgić
Ova mlada ali iskusna šefica već je osam godina na čelu restorana Zinfandel's, jednoga od najboljih restorana u Hrvatskoj, kao i šarmantnoga francuskog restorana Le Bistro te Esplanade Cateringa. Ana slijedi tradiciju kuhinje hotela Esplanade prateći pritom svjetske trendove u vrhunskoj gastronomiji. Njezini kreativni i maštoviti jelovnici posljednjih su godina zadivili brojne goste i poznate osobe iz svijeta estrade te članove kraljevskih obitelji poput švedskoga kralja i kraljice, japanskoga princa i princeze, princa Saudijske Arabije, kraljevskoga para iz Danske te mnogih drugih koji nisu ostali ravnodušni na Aninu domišljatost u pripremi jela. Ana je primila niz priznanja za osobnost, izvrsnost i stil kuhanja. Prestižne publikacije nominirale su je za ženu godine i osobu godine, a njezin je rižoto 2013. i 2016. godine u poznatome vodiču Guida Gallo uvršten među 101 najbolji rižoto u svijetu. Anin stil pripreme jela i njezina osobnost doveli su je do sudjelovanja u poznatoj kulinarskoj televizijskoj emisiji Celebrity MasterChef u ulozi članice žirija. Uz to, Ana ponosno nosi titulu ambasadorice projekta Fish Forward u Hrvatskoj u inicijativi WWF-a (Svjetska organizacija za zaštitu prirode), kako bi svojim primjerom utjecala na svijest potrošača o globalnim ekološkim i socijalnim posljedicama potrošnje proizvoda iz ribarstva. Ana je imenovana i velikim kuharom sutrašnjice po izboru vodiča Gault&Millau, s posebnim naglaskom na poštovanje sezonalnosti i kvalitete namirnica te konzistentna i pažljivo dorađena jela. Njezinu gastronomsku virtuoznost i kreativnost prepoznalo je gurmansko udruženje Chaîne des Rôtisseurs koje je Ani dodijelilo prestižnu titulu Chef Rôtisseur.

O restoranu Zinfandel's
Jedinstveno ozračje restorana Zinfandel's i kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijeloga svijeta jamstvo su gastronomskoga užitka u samome srcu Zagreba. Za izvrsnu kuhinju u restoranu Zinfandel's zadužena je Ana Grgić, šefica kuhinje hotela Esplanade, čije bogato dugogodišnje iskustvo i školovanje kod vrhunskih svjetski poznatih chefova jamče nezaboravan gurmanski doživljaj. Višestruko nagrađivani talentirani kulinarski tim Ane Grgić koji nudi svježe i dosjetljive interpretacije hrvatske tradicionalne kuhinje uključuje i vrsne slastičare. Inovativna kuhinja u ugodnome okruženju uključuje pogled na legendarnu terasu Oleander i mogućnost objedovanja na otvorenome. Nastavljajući tradiciju vrhunske gastronomije kojom se diči hotel Esplanade, svojim odabirom i kombinacijom okusa koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom, ova simpatična šefica kuhinje unosi svježinu i kreativnost. Restoran Zinfandel's primio je niz priznanja za kulinarsku izvrsnost: TripAdvisor Hall of Fame, Fallstaff Restaurant Guide, Great Rail Journeys’ Gold Food Award, Guida Gallo by Riso Gallo 2013. i 2016., zatim preporuku Michelinova vodiča treću godinu zaredom, tri kapice po izboru gastronomskog vodiča Gualt&Millau, LTG nagradu za suvremeni restoran godine te brojna druga priznanja.

###

PR KONTAKT HOTELA ESPLANADE:
Sanda Sokol, PR & Marketing Manager, T. +385.1.4566.036, M. +385.91.4766.647, E. [email protected]
Andrea Ožegović, PR & Marketing Coordinator, T. +385.1.4563.888, M. +385.91.4766.648, E. [email protected]